tvrtke koje brinu za svoje ljude

Ova ružna pandemija donosi i nešto dobro: sve više organizacija prepoznaje da u mentalno zdravlje zaposlenika vrijedi ulagati. Ono je više nego ikad nužan, a ugrožen resurs: kriza postaje “novo normalno”, koje će očito još dugo biti s nama. Za zaposlenike i organizacije, osobno se prelijeva u poslovno i obrnuto. I to nije moguće izbjeći.

Zato me veseli što s kolegicama Renatom Takač i Ivanom Peršin provodim program podrške mentalnom zdravlju zaposlenika organizacija. On je usmjeren potpori zaposlenicima u nošenju s krizama: povećanim i promijenjenim zahtjevima posla, ali i nesigurnošću koje ovo vrijeme donosi. Riječ je o individualnom psihološkom savjetovanju, coachingu ili kratkoročnoj psihoterapiji, jer su i potrebe zaposlenika individualne.

Kako to funkcionira? Zaposlenici nas kontaktiraju e-mailom, a mi im u vrlo kratkom roku nudimo termin savjetovanja (jer krize teško mogu čekati). Pritom inzistiramo na potpunoj povjerljivosti, jer je to svačije pravo kada je riječ o zdravlju. Na prvom susretu zajedno sa zaposlenikom procijenimo njegove potrebe, i dogovorimo plan podrške. Kroz dogovoreni broj susreta radimo na ostvarivanju ovog plana, a ukoliko osoba treba dugoročniju ili obuhvatniju podršku, zajedno osmislimo strategiju daljnje podrške. Tako smo svi – zaposlenik, organizacija, i mi same – sigurni da je podrška u sklopu ovog programa u skladu s najvišim profesionalnim i etičkim standardima.

Comments are closed.